Време:

  
  .
Комуницирање
Public account
  PRO Зона
1138 кредити
Купи кредит
Вие сте во јавен профил. Ако сакате да ја играте играта или да се приклучите во дискусиите, мора прво да се логирате.Ако сте нов корисник, морате да се регистрирате прво.

  Фудбалски вести

Подобрување на извештајот од натпреварите и замените

 

 

Здраво другари,

Мислам дека го забележавте последниот додаток во извештајот од натпреварите. Многу од вас бараа да ги прикажуваме тактиките користени од двата тима во извештајот од натпреварите. Сега, конечно ќе можете да ги анализирате тактиките користени од вас и вашиот противник. Исто така ќе можете да ги проверите тактиките користени во претходните мечеви (сите натпревари почнувајќи од 25 Ноември) и да анализирате кои тактики се добри за вашиот тим или кои тактики се ефикасни против одредени противници.

За сега, ние ќе ви ги прикажуваме само стилот на игра, интензитетот и стилот на игра во одбрана. Тактичките опции како што се користење офсајд стапици, тенденција на нападите и агресивноста можат да се погодат од други информации прикажани во извештајот од натпреварот. Постојат луѓе кои сакаат да не се открива изборот во тактиката и луѓе кои сакаат сето тоа да им го сервираме на тацна. Ова наше решение е компромис помеѓу прикажување на се од тактиката на противникот и ништо да не се прикажува. Ајде да видиме како ова ќе функционира и дали подоцна ќе бидат потребни повеќе информации или не.

Последниот пат најавивме имплементација на условни замени. Базирани на сугестиите од некои корисници, успеавме да направиме мали но корисни промени. Опцијата да се направи измена во случај на црвен картон во вашиот тим е додадена на истото паѓачко мени каде што се минутите. Ова значи дека измената ќе биде извршена брзо после црвениот картон на вашиот играч без разлика кога е доделен црвениот картон (освен при крај на натпреварот кога нема време за вршење измени). Уште една предност на ова е дека ќе можете да го комбинрате со опцијата "Гол рзлика X или повеќе" и "Гол разлика X или помалку".

На 19 Ноември, ја променивме калкулацијата на одредување на квалитетот со цел да се отстрани дефектот кој беше пријавен (корисници со многу добра ефикасност на скаутирање можеа да видат прецизни проценки на квалитетот на играчи кои не беа скаутирани). Можеби ја забележавте оваа промена. Сепак, максималното отстапување од точниот квалитет беше променето со тоа. Од утре ќе го вратиме максималното отстапување како што беше пред 19 Ноември, но овој пат без споменатиот дефект.

Како што беше кажано пред неколку недели, ја прекинавме соработката со еден од нашите провајдери за СМС плаќање. СМС плаќањето е можно само во Словачка, Чешка и Полска од 30 Ноември.

Последно но не и најмалку важно, сакаме да ве информираме дека нашиот долгогодишен програмер, член на рзвојниот тим и графички дизајнер, DebiK, се раздели со PowerPlay Manager. Неговиот последен допринос беше претходно споменатите условни замени и додатоци во извештаите од натпреварите. Во оваа прилика сакаме да му се заблагодариме за се што направи за овој проект и му посакуваме успех како во професионалниот така во приватниот живот. Он беше дел од нашиот тим скоро од самиот почеток и ова е сигурно голема загуба.

Тоа е се, имајте убав ден!

 

 Постари вести
01/2020

12/2019

08/2019

04/2019

01/2019

12/2018

09/2018

05/2018

01/2018

11/2017

10/2017

08/2017

06/2017

03/2017

12/2016

Покажи повеќе