Време:

Комуницирање
Public account
  PRO Зона
1295 кредити
Купи кредит
Вие сте во јавен профил. Ако сакате да ја играте играта или да се приклучите во дискусиите, мора прво да се логирате.Ако сте нов корисник, морате да се регистрирате прво.

  FAQ - Најчесто Поставувани Прашања

894 685 294
Добиј бесплатни кредити!
Следен натпревар
FC Červeník
Лигашки натпревар
26.01.2021 18:30:00

00
00
01
HRS
MIN
SEC

Фудбалски профил

1. Како можам да го добјам знамето на мојата земја до моето тимско име?
2. До кога може да се местат тактиките за натпреварот?
3. Кога се случуваат ноќните пресметувања?
4. Кога играчите се регенерираат и тренираат?
5. Што означува малиот зелен круг кој се појавува на некои страни до имињата на тимовите?
6. Зошто некои на ставки од менито затемнети и исклучени?

Информации за Тимот

1. Што е вкупниот тимски рејтинг?
2. Како можам да го променам моето тимско лого?
3. Како можам да ги сменам дресовите на мојот тим?
4. Може ли да се смени името на мојот тим или стадионот?

Финансии

1. Како можам да заработам повеќе пари?
2. Кога ќе ги добијам парите од спонзорите?
3. Како можам да ги зголемам приходите од продажба на билети?
4. Како можам да продавам повеќе сувенири?
5. Како можам да добијам награди во пари за статистика?
6. Што ќе се случи ако моето салдо на сметката падне под нула?
7. Како можам да го променам мојот тимски спонзор?

Играчи

1. На што влијае квалитетот на атрибутот?
2. Како можам да ја дознаам точната вредност на просечниот квалитет на играчот?
3. Дали можам да го зголемам просечниот квалитет на играчот?
4. Какво влијание има долговечноста на кариерата?
5. Како може да ја зголемам долговечноста на кариерата на моите играчи?
6. Зошто енергијата на играчот е претставена со две бројки?
7. Зошто сегашната енергија на моите играчи се намали?
8. Како можам да ја зголемам енергијата на моите играчи?
9. Зошто некои играчи имаат сезонска енергија под 100?
10. Како можам да ја зголемам популарноста на моите играчи?
11. Што значи црвениот круг до името на играчот?
12. Какво влијание има популарноста на играчот?
13. Како е пресметан вкупниот рејтинг на играчот?
14. Што претставува посакуваната страна за еден играч?
15. Како може да го зголемам искуството на моите играчи?
16. Како се утврдени платите на играчите?
17. Колку е максималното/минималното времетраење на договорот со играчот?
18. Дали може да поставам играч да вежба повеќе од еден атрибут?
19. Како да го подесам автоматскиот тренинг?
20. Како може да ја зголемам стапката на подобрување на моите играчи?
21. Како можам да ги сменам прекарот или бројот на играчот?
22. Дали можам да поставам ист прекар или број на повеќе играчи?
23. Што треба да направам, ако сакам повеќе јуниори да излегуваат од мојата спортска академија или ако сакам да бидат подобри?
24. Кои се максималните вредности на атрибутите?
25. До која возраст може да играат играчите пред тие да бидат принудени да се пензионираат?
26. Зошто играчите,клои играле на натпревар,тренираат помалку од оние кои не играле?
27. Зошто квалитетот на играчот се промени после драфтот?
28. Што значи иконата со дијамант до името на играчот?
29. Зошто бројот на играчи од драфт не е ист со бројот на играчи кои можам да ги скаутирам секој ден?

Стадион

1. Која е целта на одредени објекти?
2. Како можам да ги намалам дневните трошоци за одржување на стадионот?
3. Колку членови на персонал можам да имам во секоја установа?
4. Како може да се добијат нови членови на персоналот?
5. Колку долго може да трае договорт со член на персоналот?
6. Колку играчи и членови на персоналот може да имам во листата за скаутирање?
7. Може ли да скаутирам повеќе луѓе во исто време?
8. Како можам да го забрзам скаутирањето?
9. Колку долго ќе трае еден камп за обука?
10. Може ли да се стави играч во составот кога тој е во кампот за обука?
11. Ако некој играч е во последниот ден од кампот, дали е можно да го испратите во друг камп истиот ден?
12. Ако испратам играчи во кампот на последниот ден од сезоната, дали ќе се рачунаат за сезоната која штотуку завршува или за наредната сезона?
13. Што треба да направам, ако сакам да имам повеќе апликанти за работа или ако сакам да бидат подобри?
14. Зошто не можам да изградам подобар тип на тробина?

Натпревар

1. Каде можам да најдам, кога и со кој играм следно?
2. Како можам да ја сменам поставата за натпревар?
3. Кои атрибути се важни за конкретните позиции?
4. Може да се менуваат составот или тактиката за време на натпреварот?
5. Какво значење за исходот на натпреварот има местењето на важност на натпреварот?
6. Каде можам да ги поставам цените на билетите?
7. Како можам да ја зголемам посетеноста?
8. Што значи мојот играч да биде избран за Човек на натпреварот?
9. Ако мојот играч стане човек на натпреварот во пријателски,дали е исто како станал на лигашки натпревар?
10. Што значи ако натпреварот е означен како дерби?
11. Како можам да пратам предизвик за пријателски натпревар?Фудбалски профил

1. Како можам да го добјам знамето на мојата земја до моето тимско име?
За да ја претставуваш твојата земја на PowerPlay Manager со тоа што ќе го имаш знамете на твојата земја до твоето име ти треба ПРО пакет. После купување на кредити и активирање на ПРО пакетот, знамето автоматски се појавува до твоето име.

2. До кога може да се местат тактиките за натпреварот?
Тактиките за натпревар можат да се прават 60 минути пред неговиот почеток.

3. Кога се случуваат ноќните пресметувања?
Ноќното ажурирање се одвива во 05:00 CET.

4. Кога играчите се регенерираат и тренираат?
Играчите се регенерираат и тренираат за време на ноќната пресметка во 05:00 ЦЕВ.

5. Што означува малиот зелен круг кој се појавува на некои страни до имињата на тимовите?
Мало зелено кругче е прикажано до тимот,чии што менаџер моментално е онлајн и логиран во неговиот фудбалски акаунт.

6. Зошто некои на ставки од менито затемнети и исклучени?
Ставки од менито кое се затемнети и забранети не се завршени уште, но тие се планирани за во иднина.

Врати се на почеток

Информации за Тимот

1. Што е вкупниот тимски рејтинг?
Вкупниот тимски рејтеинг е еден од најважните индикатори за перформасите на тимот.Тоа се рефлектира на популарноста кај фановите и кај спонзорите.После секоја сезона се намалува за 30%.Вкупниот тимски рејтинг расте со добри резултати на сите видови натпревар,бклучувајќи и пријателски.

Севкупниот рејтинг на тимот има значајно влијание на присуството и тимовите со повисок рејтинг генерално добиваат подобри понуди од генералните и медиумски спонзори.

2. Како можам да го променам моето тимско лого?
Можност да креирате и промените тимско лого е еден од PRO пакет можностите. По купувањето на кредити и активирање на PRO пакетот, логото може да се постави во Тимско Инфо страница.

3. Како можам да ги сменам дресовите на мојот тим?
Опцијата да креирате и да ги смените дресовите на вашиот тим е опција со ПРО пакет.По активацијата на ПРО пакетот,дресовите можат да се наместат во страната за Тимска Информација.

4. Може ли да се смени името на мојот тим или стадионот?
Менувањето на името на тимот и стадионот се опции на ПЛУС пакетот. Можете да ги направите овие измени во менито на тимското подесување. Името на тимот можете да го промените еднаш во сезоната.

Врати се на почеток

Финансии

1. Како можам да заработам повеќе пари?
Секоја недела добивцате пари од генералниот спонзор и од медиумскиот спонзор на тимот.На крајот на секоја сезона добивате понуда од потенцијален генерален спонзор и медиумски спонзор.Вредноста на овој договор зависи од резултатите на вашиот тим и од нивото на Човечки ресурси и економија.Алтернативни извори на приход се продажбата на играчи и членови од персоналот,продажбата на карти од домашната лига или поделбата од пријателски или Куп натпревари.

2. Кога ќе ги добијам парите од спонзорите?
Парите од спонзорот пристигнуваат секоја среда.

3. Како можам да ги зголемам приходите од продажба на билети?
Приходот од карти зависи од посетеноста така што вредноста на картите неможе да се подеси.Посетеноста зависи од неколку фактори.Најважно е вкупниот тимски рејтинг на вашиот и на противничкиот тим,сегашниот ранк на двата тима и нивото на трибините на вашиот стадион како и додатоците на трибините.

4. Како можам да продавам повеќе сувенири?
Бројот на сувенири продадени за време на натпреварот зависи од бројот на продавници за навивачите во вашиот стадион и од посетеноста.

5. Како можам да добијам награди во пари за статистика?
Ако вашите играчи завршат како најдобри по статистика,вашиот тим ќе зема финансиска награда.

6. Што ќе се случи ако моето салдо на сметката падне под нула?
Ако сметката падни под нула не можите да градите објекти или да купувате играчи. Ако не излезите од долг за 21 ден ќе го изгубите тимот.

7. Како можам да го променам мојот тимски спонзор?
Спонзорот се менува само еднаш во сезоната. На крајот од секоја сезона, ќе добиете нови понуди за договор за спонзорство.

Врати се на почеток

Играчи

1. На што влијае квалитетот на атрибутот?
Квалитетот одредува колку брзо играчот е способен да напредува во дадениот атрибут.

2. Како можам да ја дознаам точната вредност на просечниот квалитет на играчот?
За да ја видите точната вредност на квалитетот на атрибутите, мора да го скаутирате играчот. Можете да го видите напредувањето на скаутиранњето на страната за Скаутирање. Ефикасноста на скаутирањето зависи од нивото на човечки ресурси и економскиот оддел и нивниот персонал.

3. Дали можам да го зголемам просечниот квалитет на играчот?
Просечниот квалитет е карактеристика, што е вродена и не се променува во текот на кариерата. Тоа е просек од квалитетите на индивидуалните атрибути и тоа има само информативно значење.

4. Какво влијание има долговечноста на кариерата?
Долговечноста на кариерата покажува колку долго играчот ќе биде во можност да ги подобрува своите вештини. Тој има 7 видливи нивоа кои се, всушност,поделени на многу повеќе нивоа. Долговечноста на кариерата се пресметува еднаш во сезоната, но не мора да се промени во секоја сезона. Вредноста е паралелна и со тоа што играч со помала долговечност на кариерата на почетокот ќе заврши со подобрувањето во подолг временски период од еден играч со повисока почетна долговечност. Ова би можело да биде предизвикано од различни фактори, како што се повреди, што може да го забрза губитокот на долговечноста на кариерата на еден играч.

5. Како може да ја зголемам долговечноста на кариерата на моите играчи?
Долговечноста на кариерата не може да се зголеми. Таа може само да се намали. Долговечноста на кариерата може да биде намалена со чести повреди и затоа може да ја забавите загубата на долговечноста на кариератта со спречувањето на повреди. За да се спречат повредите, осигурај се дека имаш високо ниво на медицински центар и квалитетен медицински персонал.

6. Зошто енергијата на играчот е претставена со две бројки?
Првиот број е тековната енергија на еден играч, вториот број е сезонската енергија.

7. Зошто сегашната енергија на моите играчи се намали?
Моменталната енергија на играчите се намалува после секое играње.Играчите се регенерираат после натпреварот за да ја достигнат вредноста на сезонската енергија.

8. Како можам да ја зголемам енергијата на моите играчи?
Сезонската енергија неможе да се качи,Можете само да го успорите намалувањето со играње натпревари со мала важност.Моменталната енергија автоматски се регенерира преку дневните калкулациитака то достигнува до сезонската вредност.Ефикасноста за регенерирање на играчите зависи од нивото на Центарот за обновување.

9. Зошто некои играчи имаат сезонска енергија под 100?
Сезонската енергија се намалува автоматски како резултат на изиграни натпревари.Можете да го намалите намалувањето на енергија со играње на натпревари со мала важност.Од друга страна,пак,играње натпревари со висока важност значајно ја зголемува брзината на намалување на сезонската енергија.

10. Како можам да ја зголемам популарноста на моите играчи?
Популарноста на играчите расте со бројот на изиграни натпревари.Популарноста исто така има големо значење ако играчот е назначен како човек на натпреварот.

11. Што значи црвениот круг до името на играчот?
Оваа икона кажува дека играчот е суспендиран заради многу жолти картони или пак црвен картон.Ако го движите маусот,ќе видите колку натпревари е суспендиран играчот.

12. Какво влијание има популарноста на играчот?
Големата популарноста на некој играч има влијание врз посетеноста и продажбата на сувенири.

13. Како е пресметан вкупниот рејтинг на играчот?
Вкупниот рејтинг е збирот на сите атрибути на играчот.

14. Што претставува посакуваната страна за еден играч?
Преферираната страна претставува на која страна од теренот играчот ќе игра најдобро.Ако тоа е левата страна(L) најдобро ќе игра на левата страна,ако е на десната(R) најдобро че игра на десната.Ако на играчот преферирана страна му е универзал(U) еднакво е добар на левата и на десната како и во центар.

15. Како може да го зголемам искуството на моите играчи?
Искуството се стекнува со секој изигран натпревар.Износот на добиеното искуство зависи од типот на натпревар.Играчот стекнува повеќе искуство ако натпреварот е лигашки него пријателски.Стекнатото искуство е уште поголемо во интернационалните купови и натпреварите во Националниот тим.

16. Како се утврдени платите на играчите?
Платата на играчот зависи најмногу од вредноста на највисоките атрибути, искуство, популарност и нивото на лигата. Повисока лига значи поголема плата. Странските играчи имаат 25% поголема плата од домашните играчи. Сите играчи во континенталните лиги се сметаат за локални играчи, без оглед на нивното потекло.

17. Колку е максималното/минималното времетраење на договорот со играчот?
Времетраењето на договорот на играчот по пристигнувањето од спортската академија се определува по случаен избор во опсег помеѓу 56 и 168 дена. Сите подоцнежни договори ќе бидат потпишани за 112 дена.

18. Дали може да поставам играч да вежба повеќе од еден атрибут?
Ако имате ПРО пакет, можете да ја користите опцијата автоматски тренинг за да го наместите соодносот на саканите атрибути кој што сакате играчот да ги достигне со тренинг.

19. Како да го подесам автоматскиот тренинг?
Одете на профилот на играчот и најдете ја опцијата додади автоматски тренинг. Ќе видите празно поле под секој атрибут. Можете да наместите произволни бројки тука базирани на соодносот на атрибутите кои што сакате играчот да ги исполни или задржи. Играчот секогаш ќе го тренира атрибутот кој што е најдалеку од саканиот сооднос. Откако саканиот сооднос ќе биде исполнет, играчот ќе биде продолжи со тренинг и ќе го одржува овој сооднос. Ако не ставите бројки за одредени атрибути, играчот нема да ги тренира тие атрибути.

20. Како може да ја зголемам стапката на подобрување на моите играчи?
Стапката на подобрувањето на вашите играчи зависи од квалитетот на тренираниот атрибут, кој не може да се подобри. Затоа единствениот начин на кој можете да ја зголемите стапката на подобрување е со зголемување на нивото на објектот за обука и регенерација и персоналот кој работи таму.

21. Како можам да ги сменам прекарот или бројот на играчот?
Бројот и надимакот можат да се сменат директно во профилот на игралот. Надимакот е ПЛУС пакет опција и бројот на дресот е ПРО пакет опција.

22. Дали можам да поставам ист прекар или број на повеќе играчи?
Прекари да, број на дрес не.

23. Што треба да направам, ако сакам повеќе јуниори да излегуваат од мојата спортска академија или ако сакам да бидат подобри?
Бројот на јуниорите и вредностите на нивните атрибути зависи од нивото на спортската академија и нејзиниот персонал.

24. Кои се максималните вредности на атрибутите?
Максималната вредност на атрибут на играч во фудбал изнесува 655.На членовите од персоналот изнесува 100.

25. До која возраст може да играат играчите пред тие да бидат принудени да се пензионираат?
Играчот ќе се пензионира само доколку неговиот агент не сака да има договор со него и тој не е виден од слободни агенти на маркетот од било кој клуб.

26. Зошто играчите,клои играле на натпревар,тренираат помалку од оние кои не играле?
Ова е затоа што играчите после меч морат прво да се регенерираат и им останува помалку време за тренинг. Со повисоко ниво на регенерација играчите имат повеќе време за тренинг.

27. Зошто квалитетот на играчот се промени после драфтот?
Потенцијалот на играч од драфт е претпоставка на вашите вработени, вистинските квалитети се откриват со скаутирање откако ќе потпиши договор.

28. Што значи иконата со дијамант до името на играчот?
Дијамантот покашува скриен талент. Тоа е играч кој скаутите не го откриле пред драфтот.

29. Зошто бројот на играчи од драфт не е ист со бројот на играчи кои можам да ги скаутирам секој ден?
Бројот на играчи кои можи да се скаутират секој ден се утврдува на денот кога се прикажани играчите. Бројот на играчи од драфт се утврдува покасно. Ако има измени во спортски директори и академија, бројот на играчи од драфт можи да се промени.

Врати се на почеток

Стадион

1. Која е целта на одредени објекти?
Секој тип на објект има посебно значење.

  • Центар за тренинг - Установата за обука обезбедува услови каде што играчите можат да тренираат и вежбаат за да може поефективно да се подобрат. Можете да вработите член на персоналот - тренер за да го зголеми влијанието на установата за обука.
  • Центар за обновување - Натпреварите се заморувачки за играчите, поради што тие не можат да тренираат ефикасно после нив. Со изградба на објектот за регенерација можете да го избегнете овој проблем. Можете да вработите член на персоналот - физиотерапевт за да го зголеми влијанието на објектот за регенерација.
  • Човечки ресурси и економски оддел - Полесни преговори со спонзорите, поефикасна продажба на сувенири, вработување на подобри членови на персоналот или побрзо скаутирање на свои играчи, како и на противничките играчи се олеснува во овој оддел. Можете да вработите член на персоналот - менаџер за да го зголемите влијанието на одделот за човечки ресурси и економија.
  • Центар за одржување - Секој стадион е предмет на распаѓање со текот на времето. За да ги намалите трошоците за одржување и за да одбегнете поголеми оштетувања од фановите, мора да го издрадите центарот за одржување. Може да вработите член на персоналот - одржувач на стадионот за да го зголеми влијанието на центарот за одржување.
  • Образовен центар - Ако сакате вашиот персонал да продолжи со нивното подобрување и обука, мора да инвестира во центар за образование. Можете да вработите член на персоналот - предавач за да се зголеми влијанието на центарот за образование.
  • Спортска академија - Нивото на вашата спортска академија одредува како вашиот клуб ги обира јуниорите. Колку е повисоко нивото толку повеќе јуниори ќе излегуваат и ќе бидат подобро подготвени. Твоите сениори исто така може да одат во спортски кампови и побрзо да ги подобрат своите вештини. Можете да вработите член на персоналот - спортски директор за да го зголеми влијанието на спортската академија.
  • Медицински центар - Повредите се катастрофа за секоја екипа. За да се намали можноста од повреда и да се забрза закрепнувањето на играчите по повредите, можете да изградите медицински центар. Можете да вработите член на персоналот - лекар да го зголеми влијанието на медицински центар.


2. Како можам да ги намалам дневните трошоци за одржување на стадионот?
Дневните трошоци на стадионот може да биде намалено со изградба на Центарот за одржување и зголемување на ефикасноста за одржување на членовите од персоналот.

3. Колку членови на персонал можам да имам во секоја установа?
Можите да имате 8 вработени во секој објект. Само двајца имаат влијание на ефикасноста на објектот. Главниот има поголемо влијание од помошникот но и двајцата се важни за нивниот објект.

4. Како може да се добијат нови членови на персоналот?
Нови баратели на работа доваѓаат во вашиот клуб секоја недела. Ваше е дали ќе ги вработите или не. Можете да доведете персонал од трансфер пазарот откако ќе го исполните бараното менаџерско искуство.

5. Колку долго може да трае договорт со член на персоналот?
Предлогот за договор со членовите на персоналот е секогаш за 112 дена. Кога еден член на персоналот достигне возраст од 61, договорот не може да се обнови и членот на персоналот ќе се пензионира.

6. Колку играчи и членови на персоналот може да имам во листата за скаутирање?
Таму може да има до 5 лица на листата за скаутирање во исто време. Сопствениците на ПРО пакет можат да имаат најмногу до 30 лица на листа на чекање.

7. Може ли да скаутирам повеќе луѓе во исто време?
Не, играчите се скаутираат еден по еден, во согласност со редоследот на листата за скаутирање. Сепак можете да ги движите играчите нагоре и надолу во листата за скаутирање како што сакате. Ако поместувате играч чие скаутирање е во тек подолу на листата на чекање, напредокот ќе биде зачуван се додека вие не го отстраните од листата.

8. Како можам да го забрзам скаутирањето?
Скаутирањето може да биде засилено преку подобрување на одделот за човечки ресурси и економија и вработување подобар персонал во овој објект.

9. Колку долго ќе трае еден камп за обука?
Кампот може да трае од 4 до 7 дена и може да се организира до два пати во сезоната.

10. Може ли да се стави играч во составот кога тој е во кампот за обука?
Играчите кои моментално се во тренинг камп можат да бидат селектирани во поставата,но нема да играат.Внимание!Ако играч од составот е во тренинг камп и ако нема наместено замени за таа позиција,наптреварот ќе биде изигран со автоматска постава.

11. Ако некој играч е во последниот ден од кампот, дали е можно да го испратите во друг камп истиот ден?
Да, тренинг кампот секогаш започнува еден ден откако сте го закажале.

12. Ако испратам играчи во кампот на последниот ден од сезоната, дали ќе се рачунаат за сезоната која штотуку завршува или за наредната сезона?
Кампот ќе се важи за сезоната која штотуку завршува.

13. Што треба да направам, ако сакам да имам повеќе апликанти за работа или ако сакам да бидат подобри?
Бројот на кандидатите за работа и вредностите на нивните атрибути зависи од нивото на одделот за човечки ресурси и економија и неговиот персонал.

14. Зошто не можам да изградам подобар тип на тробина?
Пред да изградите нав вид на трибина, вие треба да ја урнете сегашната трибина на минимум и да ги урнете сите додатоци како барови, фан шопови итн.

Врати се на почеток

Натпревар

1. Каде можам да најдам, кога и со кој играм следно?
Можете да најдете детали за наредниот натпревар на страната Нареден натпревар.Тука можете да наместите тактика и состав за тој натпревар.Исто така за следниот натпревар ќе добиете и известување во тимските вести.

2. Како можам да ја сменам поставата за натпревар?
Составот може да се едитира на страната за состав.Ако одите на вашиот календар или на страната за нареден натпревар,можете да селектирате еден од вашите состави за секој натпревар.Ако не го направите ова,натпреварите ќе се изиграат со автоматски состав.

3. Кои атрибути се важни за конкретните позиции?
Примарните атрибути како што се бранење,одбрана,средина и напад главно се користени од играчи на соодветните позиции.Сите други атрибути се секундарни и се користат од сите играчи до различен степен.Ова користење на овие атрибути не зависат само од позицијата на играчот,туку и од ситуацијата во која се наоѓа.Повеќе информации за атрибутите можете да најдете во водичот.

4. Може да се менуваат составот или тактиката за време на натпреварот?
Не,оваа опција е блокирана додека трае натпреварот.Како и да е,можете да наместите како вашиот тим да реагира во одредени ситуации во натпреварот.Можете да ги наместите овие опции во страната за тактики.

5. Какво значење за исходот на натпреварот има местењето на важност на натпреварот?
Важноста на натпреварот е критична тактичка опција.Мора да ја користите внимателно,затоа што со голема важност играчите даваат максимум од себе и многу побрзо се уморуваат.Ниската важност не кошта многу за енергијата,меѓутоа играчите не играат со целосен потенцијал.

6. Каде можам да ги поставам цените на билетите?
Цената на картите е фиксно поставена на 100 и неможе да се менува.

7. Како можам да ја зголемам посетеноста?
Публиката е под влијание од страна на неколку фактори. Најважните се севкупниот тимски рејтинг на твојот тим и на противникот актуелниот ранг на двата тима во пласманот и нивото на трибините на вашиот стадион, како и додатните објекти.

8. Што значи мојот играч да биде избран за Човек на натпреварот?
Екстра поени се додаваат на неговата популарност, и тој станува подобро познат меѓу фановите.

9. Ако мојот играч стане човек на натпреварот во пријателски,дали е исто како станал на лигашки натпревар?
Не,бројот на поени додадени на популарноста зависи од видот на натпреварот.Затоа играчите ќе заработат повеќе поени во лигашки натпревар отколку во пријателски.

10. Што значи ако натпреварот е означен како дерби?
Натпревар е означен како дерби ако играат тимови од иста земја и регион. Овој вид на натпревар како по правило, има повисока посетеност и домашната предност е помала од вообичаено.

11. Како можам да пратам предизвик за пријателски натпревар?
Можете да пратите предизвик за пријателски натпревар од календарот на противникот.Кликнете на датумот на кој сакате да играте и ќе видите опција да пратите предизвик.

Врати се на почеток


LOG: soccer_calendar