Laiks:

Sazināšanās
Public account
  PRO zona
1298 kredīti
Pirkt kredītus
Šobrī Tu atrodies publiskajā profilā. Ja Tu gribi spēlēt šo spēli vai piedalīties diskusijā, Tev ir jāienāk spēlē caur savu profilu. Ja Tu esi jauns lietotājs, Tev no sākuma ir jāveic reģistrācija.

  Preses relīzes

895 904 285
Valsts: Līga:

Somija FC loppi team - Suomen U20 nuoret kultajahtiin! - Kausi 13

Alkulohko vaihe:
Alkulohkot meni pitkälti odotuksien mukaan, ja ennakkosuosikit onnistuivat pitkälti raivaamaan tiensä jatkoon. E. Matalan Montenegron pelin jälkeen Suomi nappasi kaksi selvää voittoa Brasiliasta (2-0) ja Bosniasta (3-0). Suurimmat putoajat alkulohko vaiheessa olivat kuolemanlohkosta Puola sekä Liettualle ratkaisu pelissä hävinnyt Serbia.

1. Pudotuspelikierros:
Ennen 1. pudotuspelikierrosta Suomen tilanne oli hyvä. Energiaa oli eniten yhdessä Argentiinan, Liettuan ja Ranskan kanssa. Suomea vastaan kierroksella asettui 1. lohkon kakkonen Itävalta. Itävalta oli kumminkin vain vastaantulija. Itävalta sai ainoat paikkansa rakennettua lähinnä 2. puoliajalla, kun Suomi laski intensiivisyyttä korkeaksi 2-0 tilanteessa. Lopputulos 3-0. Lohkovoittajista ainoastaan Venäjä ja Hollanti joutuivat taipumaan, mutta suurin yllätys koettiin kun karsinnoissa loistanut ja kisojen ennakkosuosikki Slovakia tippui 2-1 lukemin yllättäjä Italialle. Slovakian tippuminen Italialle oli etenkin Suomelle hieno uutinen, koska puolivälierä kierroksella vastaan asettui juuri Italia-Slovakia pelin voittaja.

Puolivälierä 1. Romania - Latvia
Ennakko:
Romania selvitti tyylillä helpohkon alkulohkonsa, päinvastoin kuin Latvia, joka joutui jännittämään jatkopaikkaansa viimeiseen asti. Myös karsinnoissa Latvia jätti epävarman kuvan. Näillä asetelmilla Romania oli ottelun ennakkosuosikki.
Tulos:
Latvian aggressiivinen 4-3-3 peluutus puri tehokkaasti Romanian puolustavampaan 3-5-1. Latvia olikin jatkopaikassa viimeiseen minuuttiin asti kiinni kunnes lisäajalla Romania tasoitti pelin. Maalittoman jatkoajan jälkeen oli edessä rangaistuspotku kilpailu, jossa Romania selvisi voittajana.

Puolivälierä 2. Argentiina - Unkari
Ennakko:
Argentiina ja Unkari selvittivät karsinnat helpolla. Lohkovoittojen ja tiukkojen 1. pudotuspeli kierroksen voittojen jälkeen joukkueet kohtasivat aikalailla tasavahvoina ennen puolivälierää. Selkeästi kovatasoisin puolivälierä pari kyseessä. Ratkaiseva asia ottelussa on se kumpi on tehokkaammin säästänyt energian ja pystyy hyödyntämään toisen taktiset virheet.
Tulos:
Ottelu oli odotetun tasainen, mutta Argentiinan aggressiivinen taktiikka piti pallon hallinnan kotijoukkueella. Lopulta 90min jälkeen tasatilanne 1-1 oli kaikin puolin ansaittu tulos molemmille. Edessä myös tässä puolivälierässä jatkoaika. Tällä kertaa ratkaisu saatiin ennen 120minuuttia kun Argentiina hyökkääjä hyödynsi vapaapotkunsa.

Puolivälierä 3. Suomi - Italia
Ennakko:
Toistaiseksi helpolla päässyt Suomi sai vastaan edellisellä kierroksella ison voiton ottaneen Italian. Myös Suomen valmennuksessa tiedettiin se mitä edellinen peli näytti, että Italia on todella vaarallinen joukkue ja nyt Suomen nuoret punnitaan ensimmäisen kerran tosissaan. Italia oli kumminkin joutunet ennen puolivälierää sen verran enemmän käyttämään energiaa ja kalustoaan, että ennakkosuosikkina Suomi silti otteluun lähtee.
Tulos:
Heti ottelun alusta asti näkyi Suomen säästäväinen pelitaktiikka. Etenkin keskikentän suuri hallinta avasi Suomelle ison kasan paikkoja, joista kaksi onnistuttiin hyödyntämään. 1. puoliajan jälkeen tilanteessa 2-0 Suomi laskee intensiivisyyttä taas korkeaksi ja Italian pääsee paremmin peliin mukaan, mutta ei onnistu löytämään aukkoja Suomen puolustuksesta. Pasi Silvola kaunistelee vielä lukemia ja Suomi etenee jatkoon 3-0 lukemin turvin.

Puolivälierä 4. Liettua - Tshekki
Ennakko:
Ennen kisoja Liettua laskettiin tippuvan jo alkulohko vaiheessa. Suomen kanssa samassa karsintalohkossa pelannut Tshekki oli ollut hyvin ailahteleva ja pitänyt korttinsa hyvin piilossa. Siksi voitto Ranskasta 1. pudotuspelikierroksella oli yllätys. Tshekin parhaan keskikenttä miehen Herman Cagasin pelikielto heikontaa Tshekkiä selvästi, ja siksi asetelma tasainen.
Tulos:
Ottelu oli tasainen ja vähämaalinen, kuin osattiin odottaa. Ottelun käännekohta nähtiin 1. puoliajan lopulla kun Liettua saa rangaistuspotkun ja käyttää tilaisuuden tehokkaasti. Tshekki pyrkii aggressiivisesti tulla tasoihin, mutta 60minuutilla hankittu punainen kortti katkaisee Tshekin kirin ja Liettua ottaa voiton.

Välierät alkavat. Mukana jatkavat Romania, Argentiina, Suomi sekä Liettua.


Välierä 1. Romania - Argentiina
Ennakko:
Molemmat joukkueen pelasivat puolivälierän pitkän kaavan mukaan. Argentiinan matka välierään on ollut haastavampi, mutta onko Romania pystynyt säästämään kalustoaan helpomman reitin ansiosta? Energia tässä kohtaa turnausta on avain asemassa, kun mukana on enää parhaat joukkueen. Argentiina lasketaan ottelun niukaksi ennakkosuosikiksi.
Tulos:
Argentiina onnistuu luomaan paremman aloitus muodostelman ja pääsee 1. puoliajalla niskan päälle, mutta ei onnistu maalin teossa. Romania reagoi tähän ja tekee isoja kuvio muutoksia toiselle jaksolle ja peli tasoittuu selkeästi, kumminkin ilman maaleja ja jatkoaika odottaa jälleen joukkueita. Romania onnistuu 101minuutilla maalin teossa lähietäisyydeltä, ja näyttää siltä, että Romania on matkalla kohti U20 finaali. Toisin kävi Argentiina tekee tukun muutoksia maalin jälkeen, ja se palkitaan maalilla 107minuutilla ja peli jälleen tasatilanteessa. Dramaattinen ottelu saa ratkaisunsa rangaistuspotku kilpailussa. Rangaistuspotku kilpailussa Argentiinan hyökkäysvoiman avulla Argentiina voittaa ottelun lopulta 2-1 lukemin.

Välierä 2. Suomi - Liettua
Ennakko:
Suomen verkkoon ei ole tehty maaliakaan e. matalan Montenegro pelin jälkeen. Liettua on pienien yllätyksien kautta raivannut itsensä jatkoon. Suomi hakee historian toista finaalipaikkaa, kun Liettuaa ei viime vuonna edes karsintoja selvittänyt. Ennakko asetelma on Suomen puolella, mutta Liettua on näyttänyt vaarallisuutensa kisojen edetessä.
Tulos:

Pronssiottelu Romania - Suomi
Ennakko ja Tulos:

Molemmat joukkueen kokivat tiukat tappiot välierissä 90minuutin jälkeen. Panoksena kumminkin vielä MM-Pronssi joka varmasti kiinnostaa molempia. Pronssi ottelu oli yhtä tasainen kuin molemmat välierät. Välierissä Suomen ykköshyökkääjä Pasi Silvola sai kortti tilinsä täyteen ja joutui seuraamaan ottelua katsomon puolelta. Silvolan puuttuminen söi Suomen parhaimmat paikat ottelusta. Romania onnistui maaliteossa heti avauskympillä ja puolustus urheasti johtoaan loppu asti. Ja näin ottelun jälkeen Romania juhli Pronssi mitalia.

Finaali Argentiina - Liettua
Ennakko ja Tulos:

Molemmat joukkueen selvittivät tiensä finaaliin tiukimman mahdollisen kaavan kautta ja olivat onnekkaita rangaistuspotku kilpailussa. Liettuan asetelma on edelleen sama joukkue on edelleen altavastaaja, mutta joukkue on näyttänyt, että pystyy voittamaan joukkueen kuin joukkueen. Argentiinan pelaajille finaali on käynyt tutuksi kun kaudella 11. osittain samat miehet valloittivat U17 Maailmanmestaruuden, tuolloin Romanian junnut kaatuivat finaalissa. Liettualle finaalipaikka on ensimmäinen kaikki ikäluokat huomioiden.

Turnauksen maalikuningas jaettiin kolmen miehen kesken kun Pasi Silvola , Zacarias Paez ja Ignas Dasys kaikki takoivat viisi häkkiä.
Turnauksen parhaaksi maalivahdiksi valittiin Patrik Poikolainen viidellä nollapelillä ja 496minuutin maalittomalla putkella.


Lasījumu skaits: 33
Izdevuma reitings: Vāji - Normāli - LieliskiLOG: soccer_calendar